Cortas - Corporate Travel Association

Lidmaatschap van CORTAS

CORTAS kent slechts “bedrijven-leden (Corporates)”.
Het lidmaatschap van CORTAS staat niet open voor andere marktpartijen uit de reisindustrie zoals (zaken)reisbureaus, suppliers en ICT-leveranciers. Teneinde totale neutraliteit in de markt te waarborgen maakt CORTAS geen gebruik van externe fondsen / sponsoring van (zaken)reisbureaus, suppliers en IT-leveranciers. Kwaliteitseis CORTAS leden:

  1. Leden van de vereniging kunnen slechts zijn rechtspersonen met een substantiële jaarlijkse zakelijk vervoersomzet voor dienstreizen ten behoeve van de eigen onderneming van het betreffende lid van ten minste drie miljoen euro (EUR 3.000.000,--) exclusief belastingen (wordt mede i.v.m. economische omstandigheden per bedrijf bekeken).

  2. De zakenreizen van de ledenbedrijven (rechtspersonen) dienen te worden gemanaged d.m.v. een strategisch opgezet travel management programma.

  3. Personen die namens het CORTAS bedrijfslid zijn afgevaardigd dienen in een functie op strategisch niveau (inkoop, HRM, Facilities, travel management etc.) te acteren.

Vertegenwoordigers die namens het CORTAS-lid zijn afgevaardigd zijn automatisch lid van ACTE = Association of Corporate Travel Executives (www.acte.org), een internationale organisatie op het gebied van Business Travel Management met meer dan 2.500 leden.

Voor financiële condities van het CORTAS lidmaatschap en overige informatie omtrent een CORTAS bedrijfslidmaatschap, gelieve contact op te nemen met het CORTAS secretariaat.